© 2019 EAA Europe-Asia-Architects GmbH. Impressum und Datenschutzinfo

  • EAA auf facebook
 
Change of name from EAA Europe-Asia-Architects GmbH

EAA merged

 

EAA becomes Century 3 Europe

EAA joined the Century 3 Group, an American-Chinese planning firm, in

October 2019.

 

We now trade under the name Century 3 (Europe). During the transitional period you can still contact us as usual. The new homepage will be online soon.

 

Century 3, Inc. (C3) was founded in 1977 in Greer, South Carolina, by Howard Avery, Reid Eason and Glen Bunton. Since the beginning of Century 3's operations in China in 2004, the company has grown to include more than 800 engineers and design engineers working in 9 offices across the country.

 

Further information can be found at:

http://www.century3inc.cn

 
Realization competition Elementary school Sallerner Berg, Jakob-Muth-school with triple sports hall, nursery and accommodation quarter, city of Regensburg

round

2

nd

project description

 

Urban Scale

The competition property, a southern slope with a view of the historic Regensburg, is located in the northern district of Sallerner Berg. The residential area, characterized by freestanding bungalows of the 70s, is framed by mature trees and Aberdeen Park. The new school complex is divided into three buildings: elementary school, Jakob Muth special school with school preparation facility and sports hall with refectory and nursery. A three-storey building concept was chosen to accommodate the difference in level from north to south.

 

The school entrances on varying levels enable barrier-free access. Between both schools there is an outdoor area with shrub and tree plantings. This school forum provides a barrier-free connection between the playgrounds of the elementary school
(± 0.00 m) and the special educational support center (-3.50 m) via walkable, sloping paved areas. In front of the buildings, embankments are planted to illuminate the basement levels.

The all-day school - the second residence of the pupils - with school and sparetime offers for the surrounding residents should become a quarter in the quarter. With the school type of the pavilion school, the typology and scale of the surrounding buildings are taken up and a strong open space cover with natural lighting and direct interlocking of indoor and outdoor space is possible. A large part of the existing trees can be preserved and supplemented in the sense of the design.  

 

Architectural and free
space planning quality

The two school buildings and the central sports hall / cafeteria / daycare building are built on a uniform construction grid. Three continuous levels allow easy orientation for the children, the access system is fully barrier-free. In addition, the modular concept offers room for future changes.  

 

Two-storey study buildings, each with four classrooms, differentiation rooms and a teacher base, form central cluster units along the central development axis. To create smaller units, two class areas are arranged offset around the functional multi-purpose areas and special rooms. Associated study houses can be inter-connected at the same level.

 

The courtyards on the outer edges are suitable as green classrooms with a quiet learning atmosphere. The given altitude situation allows seating with terracing and bowered pergolas. The necessary sunscreen is largely due to the watered-in pergolas and trees are given. Between all buildings there is an underground car park with 95 parking spaces and direct access. It is accessed via Hunsrückstraße and can be used independently of the school.

 

Sustainability of the overall concept

The proposed timber construction allows the use of local woods from the Bavarian Forest and leads to a healthy indoor climate. A modular design and prefabricated components guarantee a much shorter construction time without long drying times. Green flat roofs store the rainwater and serve for cooling, solar collectors and photovoltaic systems
are conceivable.

 
Urban design competition Feldafing 3rd place

project description

The competition property in the center of Feldafing was built until 2017 with the villa
of the author, the painter and the art collectors Lothar-Günther Buchheim and
his wife Diethild.

 

Following the demolition of the dilapidated old building, the charitable Buchheim Foundation will hand over the property of the promoter Stadibau, a society for the construction of civil servants in Bavaria mbH, to build affordable housing for civil servants.

 

In the first draft, a house group of three freestanding structures is placed in the middle of the property. Thus, the formative tree can be almost completely preserved. The three-storey residential buildings with approx. 20 apartments are oriented in their height and extent to the scale of the surrounding villa development and fit into the area.

 

In contrast to the geometric arrangement of the buildings, the open spaces use the characterful terrain course for a flowing open space, the interlocking with the apartments is done on terraces and balconies.

prize

3    rd

 
Competition Reichelsdorfer Radrennbahn won

1/2

1st

prize

project description

 

On the green footprint of the old cycle track, a mixed residential district of terraced house groups is being built and multi-storey housing, of which 30% are state-subsidized. A solitaire building is in dialogue with the intersection Vorjura / Kellerstraße. The residential and commercial building acts as a figurehead "Landmark" address-building for the district "Old Cycle Track".

Competition 1st prize

Client: Immosens GmbH

Location: 90453 Reichelsdorf, Bayern

Design: EAA Europe-Asia-Architects GmbH

BGF: 25,000 square meters

BRI: 72,500 square meters

GFZ: 0.87

planning and construction time : 2018 - 2022

1/2
perspektive_33.jpg
Landmark.jpg
The Dinosaurier Museum Altmühltal is open
 

1/11

open

now!

project description

 

New construction of the Dinosaur Museum Altmühltal consisting of visitor's pavilion, nature park Altmühltal pavilion and exhibition hall.

 

A modern architectural language of freestanding cubic structure and The deliberate use of natural building materials underline the modern character of the museum ensemble.

 

Primarily domestic wood was used for the construction and facades. The Nature Park Altmühltal Pavilion, which was commissioned by the public, is given a special status. Formally inspired by ammonite, the natural stone façade consists of ground and brushed Jura limestone.

 

The great challenge in terms of statics and constructive fastening of the façade to timber frame construction was realized thanks to the close cooperation between Dinopark Bayern, Eichstätt district and Europe-Asia-Architects.